Samenwerken?

Een Wageningse ondernemer zei eens: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Wij kunnen dat alleen maar beamen. Daarom is samenwerken het toverwoord bij THUIS. Dat doen we met stadsgenoten, bedrijven, de gemeente en allerlei andere organisaties.

Hier vind je de verzameling van projecten die we in samenwerking met anderen hebben opgestart. Sommigen van deze zijn al afgerond en anderen zijn nog in ontwikkeling. Wil je meer informatie over een project of wil je aanhaken bij een lopend samenwerkingsproject schroom niet om een mailtje te sturen. Ook kan je THUIS benaderen om samen met jou/jouw organisatie een project uit te voeren. We hebben een breed scala aan vaardigheden binnen onze community, veel ervaring met het organiseren van evenementen en een breed netwerk in en buiten de stad.

Muziek bij de buren

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. In 2016 deed Wageningen voor het eerst ook mee. 30 huiskamers veranderden in intieme podia waar Wagenings talent optrad. Het organiseren van Muziek bij de Buren past bij THUIS, omdat het zomaar bij elkaar binnen mogen komen voor verbinding zorgt. Ook staat THUIS voor het bieden van een podium aan lokaal talent.

ExperimenteerLokaal Wageningen

De samenleving is aan het veranderen.  Dit zorgt o.a. voor stedelijke en sociaal-maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken waar traditionele systemen, processen en structuren geen antwoord op hebben. Dat komt omdat de systemen, processen en structuren niet meer aansluiten op onze dynamische en complexe werkelijkheid. Met het ExperimenteerLokaal willen we verschillende partijen die betrokken zijn bij het vraagstuk aan de slag. Samen kunnen we kijken naar passende oplossingen en kunnen we samen experimenteren, ook buiten de huidige kaders om. Op deze manier willen we bijdragen aan de leefbaarheid van de stad. In 2017 hebben we samengewerkt met professionals, inwoners, overheid en gemeente aan de projecten ‘Kwetsbare mensen in de openbare ruimte’ en het ‘Virtual Reality experiment Wageningen 2030’

Spoor naar (T)huis

Spoor naar (T)huis is ontstaan op initiatief van inwoners van Wageningen, het Odensehuis en THUIS om wandelen in de eigen omgeving te stimuleren. Bij het ontwerp van de wandelkaart is er rekening gehouden met ouderen (met beginnende dementie) zodat zij zelfstandig of samen met andere mensen uit de buurt naar de stad kunnen gaan. De wandelkaart is gratis en ligt op diverse locaties in de stad. Ook bij THUIS natuurlijk!

Intercultureel straatfeest

THUIS heeft het podium van het intercultureel straatfeest op de Emmaus jaarmarkt georganiseerd.

Stapen met Strippen

Stappen met Strippen is een project voor mensen die zich eenzaam voelen en daardoor ongewild een teruggetrokken leven leiden en voor mensen die geïnteresseerd zijn in de verhalen van anderen en hun perspectief willen verrijken.  Zij worden aan elkaar gekoppeld door midden van een strippenkaart.
Ben jij ook nieuwsgierig naar het verhaal van anderen? Verhalen over angst, eenzaamheid, over leven en dood – en over de simpele acties die vriendelijke mensen kunnen ondernemen om anderen te helpen? Kom dan naar de strippenkaartavond op 25 oktober.
Kijk voor meer informatie op het Facebookevenement.
Stappen met Strippen is ontstaan op initiatief van De Maakfabriek, Humanitas en THUIS.