< 18 november - 25 november >
2019
19:30 - 22:00 Biodanza Biodanza betekent ‘Dans van het Leven’ en kan bijdragen aan je gezondheid en plezier in het leven. Rolando Torro Arenda is met deze dans begonnen in de jaren ‘60 in Chili. Nu wordt Biodanza gedanst in 40 landen over de hele wereld. Biodanza gebruikt dans en muziek van over de hele wereld; jazz, blues, klassiek, van alles. We dansen alleen, met zijn tweeën en met de groep. Biodanza gaat over je eigen dans dansen en anderen ontmoeten tijdens deze dans. Biodanza is voor iedereen die van dansen houdt. Kom en ervaar het zelf!
18:30 - 22:00 Tango Wil je anderen ontmoeten en samen dansen? Tango is hier heel geschikt voor en een leuke manier om studenten met lokale Wageningers te verbinden 20:00 - 22:30 Workshop Klimaatgesprekken We maken ons allemaal zorgen over het klimaat, maar wat kan je er nou zelf aan doen? Bij de workshops Klimaatgesprekken leer je je zorgen om te zetten in acties. Het thema van deze week is reizen
10:00 - 12:00 Koffieclub Wil je graag anderen ontmoeten? Sluit dan aan bij de koffieclub. Elke woensdagochtend. 14:00 - 16:00 Breicafé Kom lekker samen breien. Weet je nog niet hoe het moet? Er zijn genoeg mensen die het je kunnen leren.
19:30 - 21:00 Nederlands Taalcafé Wil jij beter Nederlands leren spreken? Tijdens het Taalcafé gaan we oefenen met het praten in de Nederlandse taal. Verschillende onderwerpen worden besproken en er worden spelletjes gedaan. Iedereen is welkom! Of je nu Nederlands wilt oefenen of wilt meedoen als vrijwilliger. Neem wat koffie / thee / lekkers mee om te delen en neem vooral je vrienden die Nederlands willen leren ook mee!
20:00 - 22:00 Comedy Club practice Sluit je aan bij de Wageningen Comedy Club om meer over stand-up comedy en improvisatie-comedy te leren en ermee te oefenen met een groepje comedyfanaten. Van totale beginners tot mensen die zichzelf uitroepen tot comedy experts, iedereen is welkom mee te doen met de workshops en shows!
19:30 - 22:00 Tegenlicht Meet Up: De grote dataroof De Wageningse variant van de VPRO Tegenlicht Meet Ups. Deze Meet Ups zijn gekoppeld aan één van de recentelijke Tegenlicht afleveringen, waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Deze maand hebben we het over de aflevering De grote dataroof. Om half 8 kijken we de aflevering nog eens samen en vanaf half 9 gaan we hier met elkaar over doorpraten.
20:00 - 23:00 Storytelling avond Storytelling Nights zijn verhalenavonden waarop 6 mensen hun verhaal over het thema van die avond met je delen. Dit zijn ervaren en onervaren verhalenvertellers getraind door Emma Holmes. Je kan een avond vol grappige, ontroerende en spannende verhalen verwcahten. Entree is €6 en de avond is in het Engels.
11:00 - 19:00 The Impact Days Weet jij welke gave sociale ondernemingen er in Wageningen zijn? Het zijn er veel! 20 inspirerende locaties doen mee en bieden op 23 november allemaal een lezing/workshop/rondleiding of proeverij aan. Deze ondernemers laten je zien hoe zij hun bedrijf runnen om een maatschappelijk doel te behalen en geld hiervoor als middel gebruiken. Maar je wordt ook bewust van je eigen impact als consument. "Be Social, Buy Social" is dan ook het motto van de dag.

Van elke activiteit wordt een apart Facebookevenement gemaakt, maar we kunnen je in elk geval al vertellen dat je het verhaal van Sjaal met verhaal kunt horen, kunt leren hoe je zero waste kunt leven, hoe je je eigen onderneming start of richting geeft en kan je speelgoed ruilen bij de recycle Sint.

Hou onze Facebookpagina en -evenement in de gaten om op de hoogte te blijven wat je allemaal kunt doen!
11:00 - 11:30 Opening The Impact Days De route van The Impact Days start bij Thuis met een openingspraatje van wethouder, Dennis Gudden. Haal je kaart, de planning en je stempelkaart op. Bij 5 stempels maak je kans op mooie prijzen. 11:30 - 12:15 Zero waste leven in Wageningen Wil je wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Laura Graus van Use-Less en Zero/Less Waste Wageningen neemt je mee in haar verhaal hoe je duurzamer kan leven met minder afval. Ze vertelt dat hoe klein het ook lijkt, je ook met jouw dagelijkse boodschappen het verschil kan maken. Jij kiest dagelijks waar je je geld aan uit geeft! Verpakkingsvrij, lokaal, fair? Jij beslist iedere dag. Zero-Waste leven kan juist goedkoper zijn omdat je uiteindelijk minder nodig blijkt te hebben. Maar Zero-Waste moet vooral niet perfect. Juist door in kleine stapjes te verduurzamen hou je het leuk voor jezelf.
Welke kleine stapjes? Wat vind jij nou lastig om zonder (plastic) verpakking te halen? Neem je boodschappenlijstje mee en we denken samen over een alternatief!

Entree: Neem glazen pot(ten) en zakjes mee naar mijn workshop om inspiratie te krijgen hoe je hiermee op een andere manier boodschappen kan doen.
13:00 - 16:00 Plantenasiel Het Plantenasiel is een plek waar men planten kan adopteren, doneren en ruilen. Mensen kunnen iedere zaterdag tussen 13.00 en 16.00 langskomen om (binnen- of buiten) planten in te leveren of nieuwe planten op te halen. Je kan ook op zaterdag potgrond of potten brengen. Op andere dagen mogen mensen de planten niet brengen, ruilen of adopteren. 13:00 - 16:00 Boekenkraam Kom lekker tussen de boeken snuffelen. We hebben een heleboel boeken die een tweede leven verdienen! Elke zaterdagmiddag is er een boekenmarkt waar je voor 50 cent per stuk boeken kan kopen en kan blijven voor een kopje thee of koffie. Je kan ook tijdens werkdagen van dinsdag tot vrijdag 9 tot 5 bij Thuis langskomen om een boek uit de boekenkast in de stadskamer uit te zoeken. 16:00 - 16:45 Zero waste leven in Wageningen Wil je wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Laura Graus van Use-Less en Zero/Less Waste Wageningen neemt je mee in haar verhaal hoe je duurzamer kan leven met minder afval. Ze vertelt dat hoe klein het ook lijkt, je ook met jouw dagelijkse boodschappen het verschil kan maken. Jij kiest dagelijks waar je je geld aan uit geeft! Verpakkingsvrij, lokaal, fair? Jij beslist iedere dag. Zero-Waste leven kan juist goedkoper zijn omdat je uiteindelijk minder nodig blijkt te hebben. Maar Zero-Waste moet vooral niet perfect. Juist door in kleine stapjes te verduurzamen hou je het leuk voor jezelf.
Welke kleine stapjes? Wat vind jij nou lastig om zonder (plastic) verpakking te halen? Neem je boodschappenlijstje mee en we denken samen over een alternatief!

Entree: Neem glazen pot(ten) en zakjes mee naar mijn workshop om inspiratie te krijgen hoe je hiermee op een andere manier boodschappen kan doen.
16:00 - 20:00 Zorg en Dans voor vrouwen