< 14 oktober - 21 oktober >
2019
19:30 - 22:00 Biodanza Biodanza betekent ‘Dans van het Leven’ en kan bijdragen aan je gezondheid en plezier in het leven. Rolando Torro Arenda is met deze dans begonnen in de jaren ‘60 in Chili. Nu wordt Biodanza gedanst in 40 landen over de hele wereld. Biodanza gebruikt dans en muziek van over de hele wereld; jazz, blues, klassiek, van alles. We dansen alleen, met zijn tweeën en met de groep. Biodanza gaat over je eigen dans dansen en anderen ontmoeten tijdens deze dans. Biodanza is voor iedereen die van dansen houdt. Kom en ervaar het zelf!
19:30 - 21:00 Rouwcafé Het rouwcafé biedt een plek om stil te staan bij verlies en gemis, of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan, je gezondheid, of nog iets anders. Mensen kunnen er bij een lekker kopje koffie of thee anderen ontmoeten, informatie vinden, een kaarsje branden, enz. Aanmelden is niet nodig, het is geheel vrijblijvend en deelname is gratis. Voor meer informatie mail petra.sips@de-plek.net
09:00 - 17:00 Kunstexpositie Van 12 t/m 19 oktober 2019 is er een Kunstexpositie bij Thuis van de kunstenares, Jithapon Lemmens. Zij legt de aandacht op het thema vrijheid voor mens en dier. En stelt je een aantal vragen zodat je aan het denken wordt gezet: Wanneer voel jij je vrij? En wanneer denk je dat een ander zich vrij voelt? Tijdens de openingstijden van Thuis is er de kans om een kijkje te komen nemen en evt. een handtekening te zetten voor dierenrechten. 18:30 - 22:00 Tango Wil je anderen ontmoeten en samen dansen? Tango is hier heel geschikt voor en een leuke manier om studenten met lokale Wageningers te verbinden 19:30 - 22:00 workshop Geleide Fantasie n deze workshop voor volwassenen gaan we een mooie reis maken naar onze binnenwereld.
We maken gebruik van een geleide fantasie om te (her)ontdekken waar we vrij en gelukkig van worden.
Hier maak je een bijpassend creatief beeld bij.
Tijdens de workshop is er veel vrijheid voor creatieve expressie en altijd ruimte om elkaar te inspireren of vragen te stellen.
Als je ervan houdt om creatief bezig te zijn, met net een andere inslag dan dat je gewend bent en je gelijkgestemden om je heen wilt, dan is dit een leuk avondje uit wat zeker de moeite waard zal zijn!
Meld je aan bij Jitha Lemmens voor een plekje, want vol is vol.
Contact: jithapon27@gmail.com
€5 voor 1 volwassen workshop / € 8 voor 2 volwassen workshops
09:00 - 17:00 Kunstexpositie Van 12 t/m 19 oktober 2019 is er een Kunstexpositie bij Thuis van de kunstenares, Jithapon Lemmens. Zij legt de aandacht op het thema vrijheid voor mens en dier. En stelt je een aantal vragen zodat je aan het denken wordt gezet: Wanneer voel jij je vrij? En wanneer denk je dat een ander zich vrij voelt? Tijdens de openingstijden van Thuis is er de kans om een kijkje te komen nemen en evt. een handtekening te zetten voor dierenrechten. 10:00 - 12:00 Koffieclub Wil je graag anderen ontmoeten? Sluit dan aan bij de koffieclub. Elke woensdagochtend. 14:00 - 16:00 Breicafé Kom lekker samen breien. Weet je nog niet hoe het moet? Er zijn genoeg mensen die het je kunnen leren.
20:00 - 22:00 Comedy Club practice Sluit je aan bij de Wageningen Comedy Club om meer over stand-up comedy en improvisatie-comedy te leren en ermee te oefenen met een groepje comedyfanaten. Van totale beginners tot mensen die zichzelf uitroepen tot comedy experts, iedereen is welkom mee te doen met de workshops en shows!
09:00 - 17:00 Kunstexpositie Van 12 t/m 19 oktober 2019 is er een Kunstexpositie bij Thuis van de kunstenares, Jithapon Lemmens. Zij legt de aandacht op het thema vrijheid voor mens en dier. En stelt je een aantal vragen zodat je aan het denken wordt gezet: Wanneer voel jij je vrij? En wanneer denk je dat een ander zich vrij voelt? Tijdens de openingstijden van Thuis is er de kans om een kijkje te komen nemen en evt. een handtekening te zetten voor dierenrechten. 19:30 - 22:00 workshop voor volwassenen Pettentheorie Hoe creatief voel jij je met een emotie of een heftig gevoel?
De meesten zijn dan niet echt creatief en laten ze het creatieve proces meestal voor wat het is.
Wat als je door middel van deze workshop leert om in verschillende welzijnstoestanden je toch creatief te uiten?
Je zal ondervinden dat een willekeurige emotie of gevoel waar we juist hard van weglopen juist het beeld interessant kan maken. En dat het leuk en fijn kan zijn om jezelf te mogen uiten op allerlei manieren op papier.
Als je ervan houdt om jezelf een creatieve uitdaging te geven en opgelucht naar huis gaat met tools , dan is deze workshop zeker wat voor jou.
Geef je op bij Jitha Lemmens voor een plekje, want vol is vol.
Contact: jithapon27@gmail.com
€5 voor 1 volwassen workshop / € 8 voor 2 volwassen workshops
19:30 - 22:00 Tegenlicht Meet Up De Wageningse variant van de VPRO Tegenlicht Meet Ups. Deze Meet Ups zijn gekoppeld aan één van de recentelijke Tegenlicht afleveringen, waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Eens per maand vindt er een Meet Up in Wageningen plaats.
Tegenlicht Meet Up Wageningen is een initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers en wordt georganiseerd in samenwerking met de bblthk en Thuis Wageningen.
09:00 - 17:00 Kunstexpositie Van 12 t/m 19 oktober 2019 is er een Kunstexpositie bij Thuis van de kunstenares, Jithapon Lemmens. Zij legt de aandacht op het thema vrijheid voor mens en dier. En stelt je een aantal vragen zodat je aan het denken wordt gezet: Wanneer voel jij je vrij? En wanneer denk je dat een ander zich vrij voelt? Tijdens de openingstijden van Thuis is er de kans om een kijkje te komen nemen en evt. een handtekening te zetten voor dierenrechten. 19:00 - 22:00 SDG Game De 2030 SDGs game is een interactief kaartspel dat is ontwikkeld in Japan. Het kan worden gespeeld met 15 tot 50 deelnemers. Tijdens het spel simuleer je de wereld tot aan 2030. Jouw keuzes beinvloeden de wereld. Door het spelen van het spel word je je bewust van de effecten van je gedrag en hoe je (in samenwerking met anderen) bij kan dragen aan het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties ... van ons allemaal? Het spel duurt zo'n 3 uur, inclusief nabespreking en reflectie. Aansluitend is er een borrel!

VOOR WIE IS HET SPEL

Voor jou. Of je nu werkzaam bent bij de Universiteit, de Gemeente of bij een bedrijf, of je misschien nog studeert. Of werkt of niet werkt. Of dat je misschien wel vrijwilligerswerk doet, bijvoorbeeld bij Thuis!

Als je een leuke avond wil en geïnteresseerd bent in duurzaamheid, ben je welkom! Je hebt geen voorkennis over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen nodig.

Aangezien we iedereen in de mogelijkheid willen stellen om dit spel te ervaren, hanteren we verschillende prijzen zodat de prijs hopelijk niemand tegenhoudt om het spel te spelen.

Een kaartje kopen kan via: https://www.eventbrite.com/e/2030-sdgs-game-bij-thuis-werk-aan-de-werelddoelen-de-2e-ronde-tickets-66658897557?aff=ebapi
13:00 - 16:00 Boekenkraam Kom lekker tussen de boeken snuffelen. We hebben een heleboel boeken die een tweede leven verdienen! Elke zaterdagmiddag is er een boekenmarkt waar je voor 50 cent per stuk boeken kan kopen en kan blijven voor een kopje thee of koffie. Je kan ook tijdens werkdagen van dinsdag tot vrijdag 9 tot 5 bij Thuis langskomen om een boek uit de boekenkast in de stadskamer uit te zoeken. 13:00 - 14:30 Experimenteren met ecoline In deze workshop gaan we lekker onze onderzoekende geest gebruiken wat ecoline allemaal voor ons kan doen op papier. Samen met andere materialen kunnen er andere effecten en beelden ontstaan dan we gewend zijn.
Heb je al eens aan lijm gedacht of aan een rietje in combinatie met ecoline?
Laat je verrassen en inspireren!
Omdat deze workshop voor alle leeftijden is zou je met je familie kunnen komen. Leuk voor jong en oud dus!
Geef je wel eerst op, want vol is vol.
Contact: jithapon27@gmail.com
€3 voor 1 alle leeftijden workshop / €5 voor 2 alle leeftijden workshop
P.S. trek oude kleding aan wat vies mag worden of neem een verfschort mee.
13:00 - 16:00 Kunstexpositie Van 12 t/m 19 oktober 2019 is er een Kunstexpositie bij Thuis van de kunstenares, Jithapon Lemmens. Zij legt de aandacht op het thema vrijheid voor mens en dier. En stelt je een aantal vragen zodat je aan het denken wordt gezet: Wanneer voel jij je vrij? En wanneer denk je dat een ander zich vrij voelt? Tijdens de openingstijden van Thuis is er de kans om een kijkje te komen nemen en evt. een handtekening te zetten voor dierenrechten. 13:00 - 16:00 Plantenasiel Het Plantenasiel is een plek waar men planten kan adopteren, doneren en ruilen. Mensen kunnen iedere zaterdag tussen 13.00 en 16.00 langskomen om (binnen- of buiten) planten in te leveren of nieuwe planten op te halen. Je kan ook op zaterdag potgrond of potten brengen. Op andere dagen mogen mensen de planten niet brengen, ruilen of adopteren. 15:00 - 16:30 Vervolg workshop Vrijheid op papier Dit is het vervolg op de workshop experimenteren met ecoline.
Als je er geen genoeg van kan krijgen en een stapje verder wilt gaan door een beeld te gaan maken met wat je net 'geleerd' hebt, is het leuk om ook aan deze workshop deel te nemen.
(Natuurlijk kan je altijd meedoen, ook al heb je de vorige workshop niet gevolgd.)
Creativiteit, vrijheid en speelse nieuwsgierigheid vormen hier de rode draad.
Hoe vrij ben je als je ineens een andere input krijgt? Hoe leuk is het om je te laten beïnvloeden door anderen?
Lijkt het je wat om mee te doen alleen of met anderen van een willekeurige leeftijd, zoals je familie?
Geef je dan op! Vol = Vol
Contact: jithapon27@gmail.com
€3 voor 1 alle leeftijden workshop / €5 voor 2 alle leeftijden workshop
P.S. Trek oude kleren aan tegen vlekken of neem een verfschort mee.
13:00 - 18:00 Rollenspellen Ooit een Roleplaying Game (RPG) zoals Dungeons and Dragons willen proberen? Creëer een personage, roll wat dobbelstenen, en neem deel aan een spannend verhaal waar jij samen met anderen bepaald wat er gebeurt! Bij deze gratis open RPG sessies ben je welkom in mee te doen aan een compleet avontuur in één van de vele beschikbare games. Of, als je zelf spelmeester wil zijn, dan helpen wij jou daar ook met plezier bij!

Wat is een Roleplaying Game (RPG)? In een RPG kan je: Monsters verslaan als een held(in) in Dungeons and Dragons of Pathfinder, je eigen personage spelen in je favoriete setting zoals Star Wars of Stranger Things, de rol aannemen van een onfortuinlijke crimineel in Fiasco, proberen je puberhormonen en monsterlijke instincten te bedwingen in Monster Hearts, en nog veel andere! Of dit je eerste keer is of je vijftigste, je bent welkom om mee te doen!
15:00 - 20:00 Troefcall Troefcall is het Surinaamse klaverjassen. Als je het nog niet kent leren we je het graag