Blog

11februari
A new interior
-This blog is written by Anneke op 't Hoog the interior architect- During my studies at art schoo... lees verder
17januari
Ecorexia
‘Het nieuwe jaar een nieuwe start’ zeggen ze. Een nieuw begin waar we weer vol goede moed en fri... lees verder
11november
Leven zonder afval in Wageningen
Sinds ik afval ben gaan scheiden valt me pas echt op hoeveel afval, en vooral hoeveel plastic, ik pr... lees verder
31oktober
Stage bij Thuis Wageningen
Waarom ben je stage gaan lopen bij Thuis? Voor mijn masterstudie Communication, Health and Life ... lees verder
05oktober
Thuis bestaat 3 jaar!
Thuis viert op 6 oktober 2018 haar 3e verjaardag. Met deze blog blikken we terug. Thuis is begonne... lees verder
20september
Op bezoek in Arnhem
Het is vrijdagmiddag 31 augustus. Ik kom aan bij Stella by Starlight, het huiskamercafé van Coehoor... lees verder
Stage bij Thuis Wageningen
Kylie – 28 jaar – student aan de WUR – stage bij Thuis van april t/m augustus – nu vrijwilliger bij Thuis
Waarom ben je stage gaan lopen bij Thuis?

Voor mijn masterstudie Communication, Health and Life Sciences aan Wageningen University & Research was ik eind vorig jaar op zoek naar een stageplek. Toen ik de Alternative Thesis Fair bezocht in het Forum van de Wageningen Universiteit, sprak ik daar iemand die vrijwilliger was bij Thuis. Eén keer was ik bij Thuis geweest bij een no-waste etentje, georganiseerd door Foodsharing. Ik was daar met een studievriendin heen gegaan en vond het concept en de sfeer toen al erg leuk, maar ik woonde toen nog in Utrecht dus het was niet heel praktisch voor mij om er vaker heen te gaan. Ik was dus blij Thuis weer tegen te komen op de thesis fair, en ging meteen de opties verkennen om stage te kunnen lopen bij Thuis. De ideeën van Thuis vind ik ontzettend leuk en passend bij wat ik zocht: de laatste jaren was ik veel bezig met nadenken over hoe de samenleving socialer en duurzamer zou kunnen zijn. Bij Thuis vond ik een praktische vorm voor innovatieve ideeën. Daarnaast vind ik het inspirerend om te zien dat twee vrouwen van mijn generatie dit initiatief zijn gestart!


Waar ging je stage over?

Aangezien het een wetenschappelijke stage was, was het doen van onderzoek het belangrijkste element. Dit houdt in dat ik op een gestructureerde manier een onderzoeksvraag probeerde te beantwoorden. Ik wilde er graag achter komen waarom mensen bij Thuis komen, wat Thuis voor hun betekent, en of ik de resultaten kan koppelen aan gezondheid. Doordat ik ook host/gastvrouw was bij Thuis, heb ik veel bezoekers en vrijwilligers gezien en gesproken. Sommigen heb ik ook geïnterviewd. Op dit moment ben ik nog bezig met het schrijven van mijn onderzoeksrapport. Dit begint iets meer vorm te krijgen. In mijn stage wilde ik ook graag uitvinden hoe een plek als Thuis functioneert in een stad. Bijvoorbeeld: met wie ze samenwerken, hoe de financiering verloopt, hoe alles intern geregeld is. Ik vond het interessant dat ik ook mee kon gaan naar een aantal vergaderingen met andere partijen erbij. Bijvoorbeeld over hoe we in de stad kunnen omgaan met personen met verward of onbegrepen gedrag.


Wat vond je ervan om stage te lopen bij Thuis?

Ik vond het een hele leuke ervaring, vooral omdat de sfeer bij Thuis heel warm is. Het is heel open en je komt er in contact met allerlei mensen. Ik vind dat heel verruimend, je ontmoet mensen van verschillende culturen en leeftijden, die je normaal gesproken misschien niet zo gauw zou tegenkomen en spreken. Je moet er wel een beetje tegen kunnen dat het bij Thuis een tikkeltje chaotisch is en dat er niet zoveel regels zijn. Dat betekent dat je als vrijwilliger en bezoeker, en ook als stagiair, veel vrijheid hebt. Het leuke daaraan is dat er veel ruimte is voor ideeën en initiatieven, maar dan moet je daar wel zelf een plan voor maken en aan de slag gaan, of concrete hulp vragen bij je plannen. Ik vond het zelf wel een uitdaging om mijn eigen onderzoek/project te plannen en goed af te bakenen. Er kwam zo veel leuks en interessants voorbij, waardoor ik af en toe wat van mijn pad afdwaalde.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Als ik straks mijn diploma heb behaald, zou ik graag werk gaan doen met een maatschappelijke insteek, waarbij ik de “helikopterview” die ik tijdens mijn master heb geleerd kan inzetten in praktische situaties, en waarin ik mijn kennis en ervaringen uit eerdere stages en banen kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, in het onderwijs, of in het sociale domein van de gemeente. Ik denk ook aan eigen baas zijn, dat lijkt me ook wel wat. Ik hoop eigenlijk een combinatie te kunnen maken van verschillende bezigheden; ik ben niet iemand die zich gemakkelijk op één onderwerp kan storten. Verder wil ik naast mijn baan ook graag een fijne balans vinden met vrije tijd en ontspanning, met bijvoorbeeld ruimte voor muziek en dans.