Tijd van verandering

Tijd van verandering

Wat is er het afgelopen jaar toch veel gebeurd bij THUIS. Vorig jaar zijn we in oktober geopend en tot heden hebben we meer dan 10.000 bezoekers mogen verwelkomen, hebben er meer dan 300 activiteiten plaats gevonden en zijn er allerlei projecten gestart vanuit onze gezamenlijke stadskamer. Dat hadden we niet kunnen doen zonder onze geweldige bewoners, chefs en andere vrienden van THUIS. Wat hebben we toch een super team!

Het was onze droom om van THUIS een plekje te maken waar ondernemers, studenten, de internationale gemeenschap, ouderen en jongeren elkaar ontmoeten en inspireren om allerlei dingen te ondernemen. Een deel van deze droom is zeker uit gekomen, maar we hebben het gevoel dat er nog zoveel meer in zit. We zouden nog zoveel meer samen kunnen doen. De verbinding tussen verschillende mensen en doelgroepen is in het eerste jaar gelegd, nu kunnen deze verbindingen hun vruchten gaan afwerpen door samen dingen te gaan DOEN.

Om hier echt de focus op te kunnen leggen komend jaar hebben we bijvoorbeeld de inrichting van de stadskamer al veranderd. De meubels hebben een fris kleurtje gekregen en de ruimte ziet er anders uit. Bij binnenkomst zie je nu de werktafel waar je met je studieboeken of laptop aan kan werken. Ook is er een extra flexruimte waar ondernemers en studenten een werkplek kunnen reserveren voor een bepaalde tijd. Naast de werkplekken kun je bij THUIS ook allerlei boeken in kijken die te maken hebben met (sociaal) ondernemerschap.
De zithoek is wat kleiner geworden en is nu achterin de ruimte. Daartussen staan tafels in allerlei vrolijke kleuren waar spelletjes gespeeld kunnen worden of waar je bijvoorbeeld lekker kan lunchen. Vergeet dus je boterhammetje niet mee te nemen de volgende keer.

13731648_1037867819630971_2837899755690693435_n

Naast de indeling gaat er ook een hoop veranderen in de programmering. Zo hebben we dit jaar gekozen voor meer structuur, zodat je weet dat je bijvoorbeeld iedere zondag bij THUIS vanaf 18.30 mee kan doen aan een potluck diner. Maar ook inhoudelijk gaan onze activiteiten er anders uit zien. We gaan meer workshops faciliteren die betrekking hebben op het opzetten van projecten en wat daar allemaal bij komt kijken. Denk aan onderwerpen zoals financiering, community building en management en social media. Ook blijft er ruimte voor allerlei andere activiteiten. Meer over deze veranderingen staan in onze volgende blog.

13782043_1042926582458428_2892465308288535687_n

Een andere verandering is ook de voertaal op onze social media. Die is veranderd naar het Engels. Hier hebben we lang over nagedacht, aangezien Engels niet onze moedertaal is en omdat THUIS een hollands initiatief is. Toch hebben we wel voor Engels als hoofd taal gekozen. Dat komt doordat Wageningen een hele grote internationale gemeenschap heeft. Ook hen willen we bekend maken met THUIS en wat zij hier allemaal kunnen ondernemen.
Dit betekent niet dat we geen Nederlands meer gebruiken. Op social media zal er altijd ook een Nederlandse versie toegevoegd zijn aan het bericht.

We hopen met deze veranderingen THUIS een stabieler en duurzamer plekje te kunnen geven in Wageningen. Mocht je vragen hebben over de veranderingen of zelf ideeën hebben kun je altijd even binnen stappen bij THUIS.

share

Comments

  1. Wat n geweldige veranderingen. Wat top dat er zoveel gebeurt bij jullie.
    Ik vind het wel echt jammer dat er voor Engels als voertaal is gekozen. Eng./Ned. had ik heel fijn gevonden. Voor mij voelt Engels echt minder thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *