Excursie naar Ruimtekoers

Excursie naar Ruimtekoers

Samen met de cultuurmakelaar, Olga Kersten, hadden we een uitstapje naar Ruimtekoers in Arnhem georganiseerd. Ruimtekoers is een festival waarin er wordt nagedacht over de toekomst van de stad. Er zijn zoveel ontwikkelingen gaande en we weten allemaal dat dat gevolgen heeft op de stad. Zo neemt de leegstand toe, zijn mensen op zoek naar goedkopere woonruimtes en zijn er steeds meer concepten waarbij het bestemmingsplan in de weg staat. Bij ruimtekoers wordt er met de gemeente, ondernemers en burgers gekeken naar de kansen die er zijn.

De avond vond plaats in het Hemelrijk van Arnhem. Eens een chique overdekt winkelcentrum, nu staat bijna alles er leeg. Speciaal voor Ruimtekoers was de hele ruime opnieuw ingericht. Er stonden allemaal planten en er waren allerlei workshop en werkruimten. Voordat de sprekers begonnen hebben we dus lekker rondgesnuffeld en inspiratie opgedaan.

Na alles gezien te hebben zijn we gaan zitten op de geïmproviseerde tribune van steigerhout. Eric Frijters begon met een mooi verhaal over hoe we samen antwoord kunnen geven op maatschappelijke vraagstukken. Hoe kunnen we bijvoorbeeld toewerken naar een klimaatneutrale stad? Vervolgens heeft Pop up City vertelt welke trends er nu spelen. Zeker de moeite waard om eens op hun site te kijken: http://popupcity.net/. Donica Buisman heeft vervolgens laten zien hoe je samen de stad kan maken en initiatieven en bewegingen van onderaf kunnen ontstaan.

Natuurlijk kunnen we niet in zo’n kort verhaal vertellen wat we allemaal hebben gehoord. We hebben in elk geval veel inspiratie opgedaan die we ook weer mee naar Wageningen zullen nemen.
Ook willen we vaker excursies organiseren met THUIS om inspiratie op te doen in andere steden. Heb jij een plek die we niet mogen missen? Laat het ons weten!

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *