De THUISkern

De THUISkern bestaat uit een groep mensen die met elkaar heel betrokken zijn bij THUIS. Zij zijn als het ware de motor die ervoor zorgen dat THUIS blijft draaien. De kern bestaat uit de THUISbewoners, de verschillende THUISteams, de kwartiermakers en het bestuur. Hier lees je meer over wat wij allemaal doen.

Bewoners

THUIS wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel stadsgenoten. Sommigen van deze helden zijn THUISbewoners. Bewoners zorgen ervoor dat jij naar binnen kan tijdens de openingsuren. Ze wonen niet bij THUIS, maar zijn een vast dagdeel in de week aanwezig als aanspreekpunt voor allerlei vragen.
Ook kunnen ze heel goed vertellen wat THUIS is, wat je hier allemaal kan doen en hoe het hier werkt met delen en ruilen, maar ook met opruimen.
Stel nou dat de koffie op is, dan kan de bewoner je uitleggen hoe het koffiezetapparaat werkt zodat je zelf koffie kan zetten. Of aan het eind van de dag vraagt de bewoner of je even helpt met opruimen en schoonmaken, zodat we de volgende dag weer fris aan de slag kunnen.

Iedere bewoner doet het op zijn of haar eigen manier. De een werkt, de ander organiseert een activiteit tijdens zijn/haar bewonerschap en weer ander vindt het heel leuk om met je te kletsen. Is er een bewoner ziek, of hebben we tijdens een dagdeel geen bewoner? Dan zijn de deuren dicht en kun je een ander moment terug komen.

De teams

Er zijn verschillende teams actief binnen THUIS waar iedereen die kan en wil zich bij kan aansluiten. Deze teams werken zelfstandig aan eigen taak binnen THUIS.  Op het moment hebben we twee teams: programma en communicatie.

Programma

Het programmateam is verantwoordelijke voor het hele programma bij THUIS. Lotte is de contactpersoon voor als derden een activiteit bij THUIS willen organiseren. Zij houdt het overzicht, plant activiteiten in en maakt afspraken over tegenprestaties.

Leanne doet de deur open voor mensen die de ruimte van THUIS gebruiken voor hun activiteiten. Zij legt dan uit waar alles staat en hoe de ruimte weer achter gelaten moet worden.

Ook is er een groep die activiteiten en evenementen uit naam van THUIS organiseert. Zij denken na over welke activiteiten bij THUIS passen en van toegevoegde waarde voor Wageningen zijn. Op dit moment zitten Betsy, Tim, Suzanne, Irma en Elsje in dit team.

Communicatie

Het communicatie team houdt iedereen op de hoogte van alle ins & outs over THUIS. Zo schrijven ze content voor de website, maken ze posters en flyers met het programma team en schrijven ze stukjes voor de lokale kranten. Naast deze praktische dingen denkt dit team ook na over de branding en huisstijl van THUIS en voeren ze hier allerlei taakjes voor uit. Op dit moment zitten Marta, Gabriël, Stephan, Vicky en Tutku in dit team.

Kwartiermakers

THUIS kent twee kwartiermakers: Tutku Yuksel en Elsje van de Weg. Hun rol is het doorontwikkelen van THUIS en een passend uitvoeringsplan te maken bij de visie van THUIS.

Tutku Yuksel

In 2009 ben ik voor de studie Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen beland. In de tijd dat ik hier woon ben ik steeds meer betrokken geraakt in hoe ik meer verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn leefomgeving. Ik hou er van om mensen samen te brengen en ben altijd op zoek naar nieuwe, gave uitdagingen. Met THUIS komen al die verschillende passies samen. Hier werken we met verschillende mensen en organisaties aan onze leefomgeving.

Lees meer over mij op mijn website: www.hetwaarmaakloket.nl

Elsje van de Weg

Ik ben geboren in Wageningen. Na mijn studie sociale innovatie in Breda en een mooie reis naar Argentinië ben ik weer teruggekomen in deze stad. Ik heb me veel bezig gehouden met sociaal ondernemerschap, burgerparticipatie en deeleconomie/ nieuwe economie. Terug in Wageningen zag ik veel kansen voor de stad om aan de slag te gaan met deze thema’s. Dit doe ik momenteel door me in te zetten voor THUIS en voor andere projecten.

Lees meer op elsjevandeweg.nl

Het bestuur

Net als elke stichting heeft THUIS een bestuur. Het is een bestuur op afstand die de kwartiermakers advies geeft. Niek Bakker is de voorzitter, Paul den Besten secretares, Joanna peningmeester en Arda Beckers algemeen bestuurslid.