Blog

04februari
Plant zoekt baasje!
Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maa... lees verder
27januari
Een echte Schrijfclub!
Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op... lees verder
11februari
A new interior
-This blog is written by Anneke op 't Hoog the interior architect- During my studies at art schoo... lees verder
17januari
Ecorexia
‘Het nieuwe jaar een nieuwe start’ zeggen ze. Een nieuw begin waar we weer vol goede moed en fri... lees verder
11november
Leven zonder afval in Wageningen
Sinds ik afval ben gaan scheiden valt me pas echt op hoeveel afval, en vooral hoeveel plastic, ik pr... lees verder
31oktober
Stage bij Thuis Wageningen
Waarom ben je stage gaan lopen bij Thuis? Voor mijn masterstudie Communication, Health and Life ... lees verder
Een echte Schrijfclub!
Door Dolores Brouwer

Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op woensdag 15 januari op de fiets naar Thuis Wageningen. 

Als ik binnenkom is Sonja van der Arend al druk bezig met het klaarzetten van tafels en stoelen. Ze heeft een grote koffer bij zich vol schrijfoefeningen. Al gauw blijkt de belangstelling bijzonder groot. Tafeltjes worden bijgeschoven, stoelen worden wat dichter bij elkaar gezet. We zitten met een groep van vijfentwintig mensen van diverse leeftijden. Ook de heren zijn goed vertegenwoordigd!

We mogen meteen aan de gang. Per tafeltje krijgen we een aantal foto’s. Eén persoon kiest een foto en schrijft een zin eronder. Het begin van een verhaal dat we daarna met onze tafelgenoten afmaken. Als we de zinnen aan elkaar voorlezen, blijken die paar regels al echte verhaaltjes. Nou ja, het begin ervan. Hoe zouden ze gaan aflopen?  

Sonja vertelt ondertussen wat meer over haarzelf en haar plannen voor de Schrijfclub. Ze heeft veel dingen gedaan op het gebied van schrijven en is tot dit idee gekomen door haar schrijfactiviteiten met kinderen. Die hebben natuurlijk eindmusicals en Sonja heeft de afgelopen zes jaar samen met de kinderen van groep 8 van de Jozefschool het script voor hun eigen musical geschreven. Dat ging zo goed dat ze zich afvroeg of een Schrijfclub voor volwassenen misschien wat is. 

Dat blijkt dus een schot in de roos, want ik zie in veel ogen een sprankeling. Men wil aan de gang! Zo snel mogelijk! Zelf ben ik ook dol op schrijven en ik heb dan ook diverse cursussen gevolgd. Wat ik leuk vind aan deze club, is de luchtigheid en de vrolijkheid. En het doen van oefeningetjes om op gang te komen. En als je dat dan regelmatig doet met een vast groepje, dan gaat het er vast van komen. Dat korte verhaal of die bestseller, van Wageningse bodem! 

Praktische informatie:
Er komen vier schrijfgroepen van zes tot acht personen. In alle gevallen krijgen de deelnemers veel inspirerende schrijfoefeningen. De groepen komen 12 keer bijeen. Data en frequentie verschillen per groepje. De cursus kost € 120. In alle groepen is nog plek voor enkele deelnemers. Een eerste proefsessie is altijd gratis!   

De Schrijfclub is nog volop in ontwikkeling. Sonja denkt erover om naast de schrijfgroepen ook losse bijeenkomsten te organiseren waar meer mensen aan mee kunnen doen. 

Voor meer informatie, de precieze data en aanmelden kun je mailen naar schrijfclubwageningen@gmail.com.