Blog

01april
Corona-initiatieven
Van maaltijd bezorgen tot laptops inzamelen tot op beren jagen.  Wat een mooie, creatieve initi... lees verder
29maart
Adem uit
Het is prachtig weer, tijd voor een wandeling. Het valt me op hoe stil het is op dit tijdstip van de... lees verder
17maart
5 manieren om vanuit huis een verschil te maken
De wereld ziet er ineens heel anders uit en dat geldt zeker voor de mensen die tussen vier muren moe... lees verder
25februari
Kom ook eens naar een KlimaatGesprek
Als jong meisje werd ik geconfronteerd met het Rapport van Rome (Grenzen aan de Groei). ... lees verder
04februari
Plant zoekt baasje!
Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maa... lees verder
27januari
Een echte Schrijfclub!
Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op... lees verder
Een echte Schrijfclub!
Door Dolores Brouwer

Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op woensdag 15 januari op de fiets naar Thuis Wageningen. 

Als ik binnenkom is Sonja van der Arend al druk bezig met het klaarzetten van tafels en stoelen. Ze heeft een grote koffer bij zich vol schrijfoefeningen. Al gauw blijkt de belangstelling bijzonder groot. Tafeltjes worden bijgeschoven, stoelen worden wat dichter bij elkaar gezet. We zitten met een groep van vijfentwintig mensen van diverse leeftijden. Ook de heren zijn goed vertegenwoordigd!

We mogen meteen aan de gang. Per tafeltje krijgen we een aantal foto’s. Eén persoon kiest een foto en schrijft een zin eronder. Het begin van een verhaal dat we daarna met onze tafelgenoten afmaken. Als we de zinnen aan elkaar voorlezen, blijken die paar regels al echte verhaaltjes. Nou ja, het begin ervan. Hoe zouden ze gaan aflopen?  

Sonja vertelt ondertussen wat meer over haarzelf en haar plannen voor de Schrijfclub. Ze heeft veel dingen gedaan op het gebied van schrijven en is tot dit idee gekomen door haar schrijfactiviteiten met kinderen. Die hebben natuurlijk eindmusicals en Sonja heeft de afgelopen zes jaar samen met de kinderen van groep 8 van de Jozefschool het script voor hun eigen musical geschreven. Dat ging zo goed dat ze zich afvroeg of een Schrijfclub voor volwassenen misschien wat is. 

Dat blijkt dus een schot in de roos, want ik zie in veel ogen een sprankeling. Men wil aan de gang! Zo snel mogelijk! Zelf ben ik ook dol op schrijven en ik heb dan ook diverse cursussen gevolgd. Wat ik leuk vind aan deze club, is de luchtigheid en de vrolijkheid. En het doen van oefeningetjes om op gang te komen. En als je dat dan regelmatig doet met een vast groepje, dan gaat het er vast van komen. Dat korte verhaal of die bestseller, van Wageningse bodem! 

Praktische informatie:
Er komen vier schrijfgroepen van zes tot acht personen. In alle gevallen krijgen de deelnemers veel inspirerende schrijfoefeningen. De groepen komen 12 keer bijeen. Data en frequentie verschillen per groepje. De cursus kost € 120. In alle groepen is nog plek voor enkele deelnemers. Een eerste proefsessie is altijd gratis!   

De Schrijfclub is nog volop in ontwikkeling. Sonja denkt erover om naast de schrijfgroepen ook losse bijeenkomsten te organiseren waar meer mensen aan mee kunnen doen. 

Voor meer informatie, de precieze data en aanmelden kun je mailen naar schrijfclubwageningen@gmail.com.