Blog

01april
Corona-initiatieven
Van maaltijd bezorgen tot laptops inzamelen tot op beren jagen.  Wat een mooie, creatieve initi... lees verder
29maart
Adem uit
Het is prachtig weer, tijd voor een wandeling. Het valt me op hoe stil het is op dit tijdstip van de... lees verder
17maart
5 manieren om vanuit huis een verschil te maken
De wereld ziet er ineens heel anders uit en dat geldt zeker voor de mensen die tussen vier muren moe... lees verder
25februari
Kom ook eens naar een KlimaatGesprek
Als jong meisje werd ik geconfronteerd met het Rapport van Rome (Grenzen aan de Groei). ... lees verder
04februari
Plant zoekt baasje!
Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maa... lees verder
27januari
Een echte Schrijfclub!
Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op... lees verder
Plant zoekt baasje!

Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maar planten moeten van goeden huize komen om het met mij uit te houden. Beter koop ik ze niet. Maar soms laat ik me toch weer verleiden. Opeens. In de supermarkt. Zo kocht ik er laatst een schattig grasplantje. Je raadt het al, binnen een paar weken was het veranderd in een zielig bosje droog stro. Nog een paar groene sprietjes over. Het kaartje maar eens goed gelezen: ‘Groene plant (duh), halfschaduw en 1x per week water geven. Lekker veel informatie! Nog maar eens proberen, dan.


Gelukkig heb ik ook twee echte vrienden! Ze houden van mij: een luchtzuiverende NASA- plant, waarschijnlijk bedoeld voor onherbergzame planeten en een plant die ik heb geadopteerd. De laatste doet het waarschijnlijk goed uit dankbaarheid.


Wat dat grasplantje betreft, heb ik zitten twijfelen. Durf ik het naar het plantenasiel te brengen? PLANTENASIEL, ja. Die bestaan ook!

In Wageningen is er een ondergebracht bij Thuis. Daar kun je elke zaterdag tussen 13:30 en 16:30 uur terecht voor het ruilen, doneren of adopteren
van een plant of stekje. Vrijwilligers voorzien de plantjes van een kaartje met de soortnaam en verzorgingstips.  


Ook kantoorplanten zijn heel welkom. Dus, moet je opeens je kantoor uit, breng ze dan langs. Op laten halen kan ook. Laatst stond heel Thuis vol met kantoorplanten. Een donatie van een stuk of veertig tegelijk. Nou, ze hadden binnen een paar uur allemaal een nieuw baasje!