Blog

04februari
Plant zoekt baasje!
Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maa... lees verder
27januari
Een echte Schrijfclub!
Wat leuk zeg. Een try-out voor een heuse Schrijfclub. Daar moet ik meer van weten! En dus stap ik op... lees verder
11februari
A new interior
-This blog is written by Anneke op 't Hoog the interior architect- During my studies at art schoo... lees verder
17januari
Ecorexia
‘Het nieuwe jaar een nieuwe start’ zeggen ze. Een nieuw begin waar we weer vol goede moed en fri... lees verder
11november
Leven zonder afval in Wageningen
Sinds ik afval ben gaan scheiden valt me pas echt op hoeveel afval, en vooral hoeveel plastic, ik pr... lees verder
31oktober
Stage bij Thuis Wageningen
Waarom ben je stage gaan lopen bij Thuis? Voor mijn masterstudie Communication, Health and Life ... lees verder
Plant zoekt baasje!

Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb, geen groene vingers. Het doet mij groot verdriet, maar planten moeten van goeden huize komen om het met mij uit te houden. Beter koop ik ze niet. Maar soms laat ik me toch weer verleiden. Opeens. In de supermarkt. Zo kocht ik er laatst een schattig grasplantje. Je raadt het al, binnen een paar weken was het veranderd in een zielig bosje droog stro. Nog een paar groene sprietjes over. Het kaartje maar eens goed gelezen: ‘Groene plant (duh), halfschaduw en 1x per week water geven. Lekker veel informatie! Nog maar eens proberen, dan.


Gelukkig heb ik ook twee echte vrienden! Ze houden van mij: een luchtzuiverende NASA- plant, waarschijnlijk bedoeld voor onherbergzame planeten en een plant die ik heb geadopteerd. De laatste doet het waarschijnlijk goed uit dankbaarheid.


Wat dat grasplantje betreft, heb ik zitten twijfelen. Durf ik het naar het plantenasiel te brengen? PLANTENASIEL, ja. Die bestaan ook!

In Wageningen is er een ondergebracht bij Thuis. Daar kun je elke zaterdag tussen 13:30 en 16:30 uur terecht voor het ruilen, doneren of adopteren
van een plant of stekje. Vrijwilligers voorzien de plantjes van een kaartje met de soortnaam en verzorgingstips.  


Ook kantoorplanten zijn heel welkom. Dus, moet je opeens je kantoor uit, breng ze dan langs. Op laten halen kan ook. Laatst stond heel Thuis vol met kantoorplanten. Een donatie van een stuk of veertig tegelijk. Nou, ze hadden binnen een paar uur allemaal een nieuw baasje!